Opleiding

Masterclass AI, recht en ethiek in de praktijk

U vraagt of uw digitale assistent het laatste nieuws wil voorlezen. U gebruikt een chatbot om uit te zoeken hoe u bezwaar kunt maken tegen de boete die de computer van de overheid u heeft opgelegd voor te hard rijden. Op vakantie komt u direct op de plaats van bestemming aan en elk gezinslid krijgt zijn persoonlijke muziek-en film suggesties. Dit alles dankzij Artificiële Intelligentie (AI).

Maar wat is AI eigenlijk? Wat is een algoritme? En waarin verschilt AI van menselijk redeneren? En welke juridische regels zijn er? Want niet alles wat kan, mag. Hooghiemstra & Partners geeft u in deze masterclass hierop een antwoord en leert u welke vragen u kunt stellen vanuit een juridisch en ethisch perspectief. Uniek aan deze masterclass is dat onze topdocenten een brug slaan tussen hun verschillende expertises.

Doelgroep

De masterclass is voor mensen die willen begrijpen wat AI kan toevoegen in hun dagelijks werk en welke vragen zij daarbij kunnen stellen aan de AI experts.
De Masterclass AI, recht en techniek in de praktijk is intensief. Om optimaal gebruik te maken van uw (gebrek aan) tijd is de masterclass ingedeeld in korte blokjes. Omdat we interactie belangrijk vinden is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers per masterclass.

Data en kosten

De eerstvolgende Masterclass AI, vindt plaats op woensdag 15 januari van 9.00 tot 16.30 uur.
De kosten bedragen € 900,– (excl. B.T.W.).
De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Docenten

Mr. dr. Marlies van Eck
Mr. dr. Marlies van Eck is principal consultant bij Hooghiemstra & Partners en expert op het gebied van AI en het recht. Ook is zij docent aan het eLaw Instituut van Universiteit Leiden en werkte zij mee aan de Nationale AI-cursus.

 

 

 

Vincent Langen
Vincent Langen Msc is data scientist en als geen ander in staat uit te leggen wat AI kan en niet kan. Hij werkt bij de belastingdienst en heeft een bijzondere belangstelling voor het recht.

 

 

Locatie

De masterclass AI recht en ethiek in de praktijk wordt gegeven in Aristo Meeting Center in Utrecht.
Het adres hiervan is Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht

Aristo Utrecht ligt vrijwel direct aan de A27. Er is beperkte parkeermogelijkheid op het terrein van Aristo Utrecht. Er zijn twee elektrische oplaadpunten aanwezig.

Vanwege het MVO beleid, adviseert Aristo om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Aristo is per OV uitstekend bereikbaar.
Aristo Utrecht ligt naast het NS Station Utrecht Lunetten.

Aanmelden

15-01-2020


manvrouw


WerkgeverFactuur