Team

Mark de Hek

Mark is een onverstoorbare onderzoeker. Analytisch is hij ijzersterk. Hij weet complexe zaken snel terug te brengen tot de kern. Weet ook precies de juiste vragen te stellen. Mark heeft een juridische én een technische achtergrond. Hij voelt zich dan ook erg thuis bij complexe vraagstukken op het grensvlak van recht en techniek, die om een multidisciplinaire oplossing vragen. Als geen ander weet Mark hoe hij partijen kan verbinden. Zijn motto? “Er is binnen de kaders van gegevensbescherming veel meer mogelijk dan vaak wordt gedacht, als de gegevenshuishouding maar op orde is!”

Mark is sinds 1 januari 2020 senior adviseur bij Hooghiemstra en Partners. Sindsdien is hij betrokken geweest bij diverse wetgevingstrajecten en adviseerde hij onder meer over strategische vraagstukken rond het eID-stelsel. Mark adviseert daarnaast graag over compliance- en governance-vraagstukken rondom gegevensbescherming. Ook in het geval de toezichthouder op de stoep staat, zet hij zijn expertise en ervaring graag voor je in om je hierbij te begeleiden.

Hiervoor werkte Mark als senior jurist bij diverse toezichthouders, waaronder de Autoriteit Persoonsgegevens. Onder meer adviseerde hij directie en bestuur op zowel juridisch, strategisch als beleidsmatig gebied. Ook coördineerde hij complexe toezicht- en handhavingstrajecten, veelal met een internationaal karakter.

Mark is van huis uit mijnbouwkundig ingenieur. Na zijn technische opleiding deed hij in diverse adviesfuncties binnen de milieusector veel onderzoekservaring op met due diligence- en complianceprojecten. Hij gooide na een avondstudie Nederlands recht het roer om en ging in 2006 als jurist werken bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en het toenmalige Gemeenschappelijk Hof voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Hier ontwikkelde hij, naast de nodige juridische vaardigheden, een gedegen kennis van het bestuursrecht.

Publicaties:
Artikel ICT&Health: Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de zorg: een revolutie?

Mark de Hek
Senior Adviseur

mark@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Principal consultant

Thijs Drouen
Principal consultant

Mark de Hek
Senior Adviseur

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Stagiaire

Monique den Ouden
Bureau Manager

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Rob van Eijk
Geassocieerd Partner

Janine Verweij
Geassocieerd Partner