Opleiding

Leergang Artificial Intelligence voor juristen

Wegens overweldigend succes wordt ook in 2021 door Hooghiemstra & Partners in samenwerking met Juridisch PAO Leiden een online leergang ‘Artificial Intelligence voor juristen’ georganiseerd. Deze leergang bestaat uit een 4-daagse basiscursus Artificial Intelligence en een of meerdere aanvullende specialisatiemodules.

 

“Een leergang voor juristen die zich op deze toekomst voorbereiden en zich willen verdiepen in moderne technologie en in de juridische aspecten van AI en algoritmes.”

Artificial Intelligence (AI) gaat ons leven de komende jaren drastisch veranderen. We gebruiken het nu al volop, als we online shoppen, onze smartphone raadplegen of Netflix kijken. Of het nu gaat om het stellen van medische diagnoses, gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s, data-analyse of het nemen van beslissingen: AI is overal. Het maakt ons leven gemakkelijker, maar de juridische kanten worden ook steeds zichtbaarder. Hoe voorkomen we ingebouwde vooroordelen, welke wetgeving geldt voor autonoom handelende robots, is onze privacy gewaarborgd, kan je menselijke waarden en morele codes in algoritmes inbouwen? Gaat AI ook het werk van juristen overnemen?

Kortom: werk aan de winkel voor juristen! Althans: voor de juristen die zich op deze toekomst voorbereiden en zich verdiepen in moderne technologie en in de juridische aspecten van AI en algoritmes. Als jurist moet u zich kunnen verplaatsen in de belevingswereld van cliënten. Of u het nu leuk vindt of niet, die wereld wordt steeds vaker beïnvloed door AI.

De leergang start op 28 oktober 2021. Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u via deze link.