Publicaties

Amsterdam Data Collective, Hooghiemstra & Partners en Publyon lanceren Het Innovatiecollectief!

Multidisciplinaire samenwerking

Het Innovatiecollectief is een samenwerking tussen adviesbureaus Hooghiemstra & Partners (H+P), Amsterdam Data Collective (ADC) en Publyon. Wij bieden end-to-end ondersteuning aan organisaties die met data willen innoveren om maatschappelijke impact te creëren. Met deze samenwerking draagt Hooghiemstra & Partners op strategisch en juridisch vlak bij aan datagedreven, ethisch verantwoorde oplossingen. Door onze expertises te bundelen beantwoorden wij aan de groeiende behoefte om deze uitdagingen integraal te benaderen.

Waarom?

Organisaties die datagedreven willen innoveren hebben te maken met steeds complexere uitdagingen. Zo biedt het gebruik van (big) data en kunstmatige intelligentie organisaties veel kansen, maar creëert het ook risico’s met betrekking tot privacy, governance en welzijn van mensen. Vaak spelen er dan ook vragen op het snijvlak van wat technologisch en juridisch mogelijk is en wat politiek-maatschappelijk haalbaar is. Bovendien speelt ethische verantwoording een steeds grotere rol.

Wij zijn Het Innovatiecollectief.

In Het Innovatiecollectief zijn de expertises van de drie adviesbureaus op het gebied van data science, privacy en public affairs verenigd.

Wij bieden end-to-end ondersteuning die zich kenmerkt door een integrale analyse en schaalbare oplossingen. Door te werken in multidisciplinaire teams garanderen wij dat elke datagedreven innovatie responsible by design is en zo positieve maatschappelijke impact heeft.

Hoe we gaan we te werk?

  • Ontwerp
    Door middel van interactieve sessies concretiseren we gezamenlijk de doelstellingen en strategie van het innovatieproject. We helpen om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en gieten dit in een heldere routekaart als basis voor de vervolgstappen.
  • Validatie
    Vanuit onze verschillende expertises wegen en beoordelen we de (organisatie)doelstellingen en vertalen we deze naar concrete acties en processen die nodig zijn om datagedreven innovatie te borgen binnen de organisatie. Denk aan haalbaarheidsscans, investeringsplannen en/of technische blueprints.
  • Toepassing
    We ondersteunen met het ontwikkelen en implementeren van datagedreven innovatie. Zowel op technisch gebied in de vorm van tools en modellen, als met het borgen van juridische compliance, het politiek en maatschappelijk draagvlak, en de uitvoering van een Public Affairs-strategie.

Marco Hanegraaff, Multi Intelligence Center: “Ik heb het voorrecht gehad om met Het Innovatiecollectief samen te werken. Door hun integrale aanpak is onze public affairs roadmap niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook juridisch en technologisch gevalideerd. Dat geeft veel vertrouwen voor partners die zich eventueel aan ons programma willen verbinden. Ik ben bijzonder tevreden over onze samenwerking. Het team is zeer professioneel en plezierig om mee samen te werken. De communicatie verliep soepel en ik zou deze partij dan ook zonder twijfel aanbevelen.”

Meer weten?
Zeker weten dat jouw datagedreven innovatie goed geborgd is op juridisch, technologisch en politiek-maatschappelijk vlak? Neem dan contact op met Lisanne of Thijs.