Team

Lisanne Kramer

Lisanne is een gedreven jurist en adviseur. Zij houdt van samenwerken, organiseren en visie vormen. Zij zoomt graag uit om vervolgens te komen tot een concrete aanpak gericht op een mooi resultaat. Lisanne is juridisch-inhoudelijk sterk en heeft grondige kennis van het gegevensbeschermingsrecht. Zij staart zich niet blind op juridische obstakels. Lisanne plaatst vraagstukken graag in een breder perspectief. Verplaatst zich in anderen. En stelt zichzelf van daaruit de vraag: “Wat is nu het uiteindelijke doel?”. Vanuit die kern adviseert zij. Juridisch-kritisch en vlijmscherp, maar altijd oplossingsgericht en met oog voor alle verschillende belangen en het grotere geheel.

Lisanne is sinds 17 maart 2020 adviseur bij Hooghiemstra & Partners. Zij zet zich onder meer in voor incidentanalyses en beschouwt daarbij de onderliggende structurele oorzaken waarop verbetering mogelijk is. Daarnaast legt Lisanne zich toe op datastrategieën en voert zij privacy gap- en risicoanalyses uit. Ook kan zij vanuit haar ervaring adviseren over de do’s en don’ts in het geval de toezichthouder op de stoep staat.

Lisanne was hiervoor juridisch adviseur bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), waar zij veel ervaring heeft opgedaan met gegevensbeschermingsrecht. Zij voerde complexe handhavingsprocedures en adviseerde onderzoeksafdelingen en het bestuur van de AP. Daarvoor hield zij zich bij de AP bezig met informele handhaving en gaf zij extern voorlichting over privacy wetgeving.

In 2015 rondde Lisanne de master Staats- en bestuursrecht af aan de Universiteit Leiden. Na haar afstuderen werkte Lisanne voor het CIBG, waar zij onder meer juridisch adviseerde over de toepassing van en toezicht op de Wet normering topinkomens in de zorgsector.

Publicaties:
Onderzoek uitvoerbaarheid van de UAVG
Onderzoek naar bescherming van burgers die in de Integrale persoonsgerichte Aanpak Radicalisering zijn opgenomen

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

lisanne@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Senior Adviseur

Ingrid Morrema
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Lena Lopez
Junior secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner