Team

Robin Verhoef

Bij Hooghiemstra & Partners houdt Robin zich bezig met data analytics, AI en recht. Hij adviseert hoe statistische en technische toepassingen zoals risicoprofielen, kunnen voldoen aan de AVG en grondrechten.

Als data scientist en jurist, is hij zowel bedreven in Data Science, Machine Learning en ontwerpen van AI-toepassingen als in het rechtssysteem en de onderlinge relatie tussen recht en techniek. Dit maakt hem de ideale tolk/vertaler bij projecten waarbij juristen en technici elkaar moeten begrijpen om tot verantwoorde innovaties te komen. Robin is ook een van de trainers bij onze incompany opleidingen en voert algoritme-audits uit.

Expertise: AVG | AI | Machine Learning | AI verordening | AVG | data science | non-discriminatie | integer programming |

Robin rondde eerst een bachelor in Data Science en AI af, en maakte daarna de overstap naar de rechtenstudie die hij afsloot met een master in Law and Technology aan Tilburg University. Hij kreeg in 2023 de Hans Frankenprijs toegekend voor zijn scriptie waarin hij technische methoden om discriminatie te bestrijden bestudeerde. Zie hier: https://sgoa.eu/robin-verhoef-wint-hans-frankenprijs-2023/  Momenteel is hij bezig met de afronding van zijn master data science en AI aan de TU Eindhoven. Hiervoor onderzoekt hij de mogelijkheid om te leren van eigenschappen van spellen met concurrerende spelers (‘inverse optimization of integer programming games’).

Naast zijn studie werkte Robin o.a. bij een advocatenkantoor als studentmedewerker AI en data en was hij penningmeester bij de Data Science Association Pattern. Voor deze vereniging organiseerde hij in 2018 een Law Meets Data Science evenement.

Robin Verhoef
Adviseur

robin@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Principal Consultant

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Robin Verhoef
Adviseur

Anna Visser
Manager Bedrijfsvoering- en Secretariaat

Lena Lopez
Junior Secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Ingrid Morrema
Geassocieerd Partner