Team

Wouter van Haaften

Wouter is geassocieerd partner bij Hooghiemstra & Partners. Wouter is gespecialiseerd in de juridische aspecten van zelfsturende en coöperatieve voertuigen. Met name op de rechtsgebieden datazeggenschap en dataprotectie. Ook is hij specialist in voertuigheffingen, zoals de kilometerheffing, en de juridische inbedding van Artificial Intelligence en het Internet of Things. Wouter geeft strategisch juridisch advies en zoekt daarbij altijd naar oplossingen die leiden tot voortgang in de innovatieve omgevingen waarin hij opereert. 

Wouter is als PhD kandidaat verbonden aan het Leibniz Institute, een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en TNO. Voor het instituut begeleidt hij ook bestuurlijk juridische ontwikkeltrajecten in bijvoorbeeld Smart Mobility en treedt hij op als gastdocent. 

Gedurende zijn loopbaan bij het Ministerie van Financiën bij fiscale wetgeving en als project en programma manager bij de Belastingdienst, Economische Zaken en ICTU heeft Wouter zich beziggehouden met de totstandkoming van de elektronische belastingaangifte, de wet Elektronisch Bestuurlijk Verkeer en de verschillende opstarttrajecten van rekeningrijden en kilometerheffing. 

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Principal consultant

Thijs Drouen
Principal consultant

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Junior Adviseur

Monique den Ouden
Bureau Manager

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner