Team

Helen Hukshorn

Helen is oprichter en directeur van Hooghiemstra & Partners. Zij heeft ruime ervaring in het publieke domein en uitgebreide kennis van de overheid. Helen is ook thuis in omgevingen waarin overheid, bedrijfsleven en maatschappij samenkomen. Zij is van nature onderzoekend en nieuwsgierig. En deinst niet terug voor grote, complexe vraagstukken. Daarbij komen haar scherpe oog voor de inhoud gecombineerd met haar uitstekende gevoel voor processen goed van pas. Helen is een echte verbinder – op intermenselijk vlak – maar zij legt ook razendsnel de link tussen wetgeving, beleid en uitvoering. Helen is gespecialiseerd in gegevensbeschermingsrecht en gezondheidsrecht. Zij heeft een achtergrond als historica.

Bij Hooghiemstra & Partner adviseert Helen over juridische-, organisatorische- en governancevraagstukken op het vlak van gegevensbescherming. Daarnaast is zij als directeur verantwoordelijk voor de zakelijke aansturing van het bureau. Helen verricht incidentonderzoeken op het gebied van datalekken van gevoelige informatie. Ook adviseert zij over de regels rond het delen van persoonsgegevens in de forensische zorg en over het verzamelen van persoonsgegevens bij de handhaving van de openbare orde door de overheid.

Voordat zij Hooghiemstra & Partners mede oprichtte, was Helen eigenaar van de Kwartiermakers. Ze was daarbij programmamanager eHerkenning geweest, zorgde voor de bestuurlijke inrichting van het instituut van de Kinderombudsman en begeleidde processen voor een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding. Tevens heeft Helen gewerkt voor het ministerie van OCW en Kennisnet en heeft zij advies- en projectenorganisatie ICTU (mede)opgezet en ingericht.

Helen studeerde geschiedenis aan Rijksuniversiteit Groningen en Nederlands recht (specialisatie gezondheidsrecht) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Publicaties
Onderzoek: Hoe gemeenten besluiten over algoritmen en mensenrechten
Tweede Kamer geïnformeerd over het rapport ‘Grondslag gezocht’ naar het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC)

Opleidingen
Als spreker op de Webinar Privacy en gegevensbescherming in de zorg van Juridsich PAO Leiden

Helen Hukshorn
Partner

helen@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Anna Visser
Manager Bedrijfsvoering- en Secretariaat

Lena Lopez
Junior Secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Ingrid Morrema
Geassocieerd Partner