Team

Helen Hukshorn

Helen is oprichter en directeur van Hooghiemstra & Partners. Zij heeft ruime ervaring in het publieke domein en uitgebreide kennis van de overheid. Helen is ook thuis in hybride omgevingen waarin overheid, bedrijfsleven en maatschappij samenkomen. Zij is van nature onderzoekend en nieuwsgierig. En deinst niet terug voor grote, complexe vraagstukken. Daarbij komen haar scherpe oog voor de inhoud gecombineerd met haar uitstekende gevoel voor processen goed van pas. Helen is een echte verbinder – op intermenselijk vlak – maar zij legt ook razendsnel de link tussen wetgeving, beleid en uitvoering. Helen is gespecialiseerd in gegevensbeschermingsrecht en gezondheidsrecht. Zij heeft een achtergrond als historica.

Naast de zakelijke aansturing van het bureau in haar functie als directeur adviseert Helen het liefst over juridische-, organisatorische- en governancevraagstukken op het (snij)vlak van gegevensbescherming en zorg. Ook heeft Helen ruime ervaring in het uitvoeren van incidentonderzoeken en begeleidt zij innovatieve trajecten en processen. Daarnaast is Helen betrokken bij onderzoeken naar de impact van algoritmen op grond- en mensenrechten.

Voordat zij Hooghiemstra & Partners mede oprichtte, was Helen eigenaar van de Kwartiermakers. Daarbij is ze onder andere programmamanager eHerkenning geweest, heeft zij de Kinderombudsman ingericht en processen begeleid om te komen tot een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding. Tevens heeft Helen gewerkt voor het ministerie van OCW en Kennisnet en heeft zij advies- en projectenorganisatie ICTU (mede)opgezet en ingericht.

Publicaties
Onderzoek: Hoe gemeenten besluiten over algoritmen en mensenrechten

Opleidingen
Als spreker op de Webinar Privacy en gegevensbescherming in de zorg van Juridsich PAO Leiden

Helen Hukshorn
Partner

helen@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Ingrid Morrema
Senior Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Junior Adviseur

Carlijn Oldeman
Stagiaire

Fatma Sevinc
Bureau Manager

Monique den Ouden
Overall Project Office

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner