Team

Wimmy Choi

Bij Hooghiemstra & Partners werkt Wimmy aan een breed scala aan onderwerpen. Van de toekomstige regelgeving zoals de AI Verordening en de mensgerichte Awb tot aan juridische implicaties van technologie zoals het gebruik van algoritmen en de inzet van Multi Party Computation (MPC). Ook ontwerpt Wimmy praktische beslisbomen zodat je weet op welke grond je persoonsgegevens mag verwerken. Bij samenwerkingsverbanden brengt zij in kaart wie welke verantwoordelijkheden draagt. Ze werkte mee aan de wetsevaluatie in opdracht van het WODC. Wimmy is gastdocent gezondheidsrecht aan het Erasmus Medisch Centrum.

Zoek je gedegen kennis van bescherming van gezondheidsgegevens en het medisch beroepsgeheim binnen het sociaal domein? Neem dan contact op Wimmy. De WMO, WLZ, Jeugdwet en Participatiewet leiden in de uitvoering vaak tot het probleem van dubbele petten. Hoe en wanneer kan een hulpverlener gezondheidsgegevens uitwisselen met de gemeente en tegelijkertijd het medisch beroepsgeheim waarborgen? Wimmy helpt u door de bomen het bos zien.

Expertise: AVG | UAVG | gezondheidsrecht | Wet geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO) | Wet elektronische gegevens in de zorg (Wegiz) |  toegang tot medische dossiers & sociaal domein

Wimmy behaalde haar Master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar studie werkte zij bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in regulier vreemdelingenrecht.

Publicaties:
Legal analysis - European legislative proposal draft AI act and MDR/IVDR
Onderzoek: Hoe gemeenten besluiten over algoritmen en mensenrechten

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Principal Consultant

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Anna Visser
Manager Bedrijfsvoering- en Secretariaat

Lena Lopez
Junior Secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Ingrid Morrema
Geassocieerd Partner