Team

Walter van Holst

Walter is een scherpzinnig en onafhankelijk denkend adviseur. Hij is op zijn best op het snijvlak van recht, ICT en samenleving. Vanuit zijn multidisciplinaire achtergrond als jurist en bedrijfskundige (specialisatie: informatiemanagement) is hij in staat complexe besturingsvraagstukken op het vlak van informatisering strategisch aan te vliegen. Walter combineert zijn juridische, technische en organisatiekundige expertise om snel tot essentiële inzichten en werkbare oplossingen te komen.

Walter is sinds 1 januari 2020 senior consultant bij Hooghiemstra & Partners. Hij adviseert regelmatig over vraagstukken met betrekking tot de standaardisatie van gegevensuitwisselingen in de zorg. Zo is hij intensief betrokken geweest bij het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Ook heeft hij geadviseerd over de ontwikkel- en onderhoudsprocessen van zorginformatiebouwstenen. Verder heeft hij wegbeheerders geadviseerd over gegevensbeschermingsvraagstukken rondom smart mobility. Walter geeft vanuit NEN trainingen over de AVG en de ISO 27701-norm. Hij publiceert regelmatig over ICT-juridische onderwerpen, waaronder gegevensbescherming, open source softwarelicenties en ICT-contracten.

Van 2018 tot 2019 was Walter als senior adviseur verbonden aan adviesbureau PBLQ. Walter werkte van 2003 tot 2017 als ICT-juridisch adviseur bij een interdisciplinair bureau gespecialiseerd in ICT-inkoopvraagstukken, uitbestedingen en het strategisch-juridisch begeleiden van start-ups. Daar heeft hij de contractering van een aantal grote ICT-uitbestedingen van zorg- en zorgverzekeringspartijen begeleid, met inbegrip van de daarmee samenhangende gegevensbeschermingsvraagstukken.

Publicaties
Artikel in AG Connect Maart 2021: 'Brexit: uitwisseling persoonsgegevens problematisch'
BNR.nl: Zo kun je twitter-alternatief Mastodon nu al goed gebruiken

Walter van Holst
Senior Adviseur

walter@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Ingrid Morrema
Senior Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Junior Adviseur

Carlijn Oldeman
Stagiaire

Fatma Sevinc
Bureau Manager

Monique den Ouden
Overall Project Office

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner