Over ons

Walter van Holst

Walter van Holst is sinds 1 januari 2020 senior consultant bij Hooghiemstra en Partners. Walter heeft een achtergrond als bedrijfskundige (informatiemanagement) en als ICT-jurist (gespecialiseerd in onder meer gegevensbeschermingsrecht en ICT-contracten). Hij heeft ruime ervaring met interdisciplinaire vraagstukken op het snijvlak van recht, ICT en samenleving, met inbegrip van besturingsvraagstukken op het vlak van informatisering en klant-leveranciersrelaties (met name uitbestedingsrelaties). Binnen ons bureau geeft Walter strategisch en juridisch advies aan organisaties in het publieke en private domein. Hij combineert daarbij zijn juridische-, technische en organisatiekundige kennis om te komen tot werkbare resultaten.

Walter werkte van 2003 tot 2017 als ICT-juridisch adviseur bij een interdisciplinair bureau gespecialiseerd op het gebied van verwervingsvraagstukken, uitbestedingen en het strategisch-juridisch begeleiden van start-ups. In die hoedanigheid heeft hij de contractering van een aantal grote ICT-uitbestedingen van zorg- en zorgverzekeringspartijen begeleid, met inbegrip van de daarmee samenhangende gegevensbeschermingsvraagstukken. Daarbij heeft hij regelmatig gepubliceerd over ICT-juridische vraagstukken, waaronder gegevensbescherming, open source softwarelicenties en ICT-contracten.

Van 2018 tot 2019 was Walter als senior adviseur verbonden aan PBLQ, waar hij betrokken was bij een aantal strategische trajecten in de context van smart mobility en smart cities.

Walter van Holst
Senior Adviseur

walter@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Principal consultant

Thijs Drouen
Principal consultant

Mark de Hek
Senior Adviseur

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Stagiaire

Monique den Ouden
Bureau Manager

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Rob van Eijk
Geassocieerd Partner

Janine Verweij
Geassocieerd Partner