Team

Walter van Holst

Walter is op zijn best op het snijvlak van recht, IT en samenleving. Hij heeft veel kennis van technische oplossingen om persoonsgegevens te beschermen. Ook volgt Walter de Europeesrechtelijke kant van bescherming van persoonsgegevens op de voet. Daarmee maakt hij het verschil bij maatschappelijk belangrijke toepassingen. Met zijn achtergrond als jurist en bedrijfskundige doorziet hij snel de complexe vraagstukken van het besturen van informatisering. Door zijn kennis van Privacy-by-Design geeft hij adviezen waar de praktijk direct mee aan de slag kan.

Walter is sinds 1 januari 2020 senior consultant bij Hooghiemstra & Partners. Hij houdt zich onder andere bezig met grote en complexe Data Protection Impact Assessments, zoals die van de CoronaCheck en Coronamelder apps van het ministerie van VWS. Walter geeft vanuit NEN trainingen over de AVG en de ISO 27701-norm. Ook is hij betrokken bij innovatieve data-gedreven projecten in de mobiliteitssector zoals het gebruik van gegevens voor Mobility-as-a-Service.

Voordat Walter bij Hooghiemstra & Partners werkte, was hij in dienst bij PBLQ en een interdisciplinair bureau gespecialiseerd in ICT-inkoopvraagstukken, uitbestedingen en het begeleiden van start-ups. Daar heeft hij de contractering van een aantal grote ICT-uitbestedingen in de zorgsector begeleid, met inbegrip van de daarmee samenhangende gegevensbeschermingsvraagstukken.

Walter studeerde bedrijfskunde (afstudeerrichting informatiemanagement) en Nederlands recht (afstudeerrichtingen privaatrecht en bedrijfsjuridisch) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast zijn studie werkte hij bij het toenmalige Logica (nu CGI) als business analist. Hij schrijft over IT-juridische onderwerpen, zoals gegevensbescherming, open source softwarelicenties en IT-contracten.

Publicaties
Grote Taalmodellen: juridisch nog deels onverkend terrein
European Health Data Space: goede intenties, maar...
Mastodon: een open-source alternatief voor Twitter
Artikel in AG Connect Maart 2021: 'Brexit: uitwisseling persoonsgegevens problematisch'

Walter van Holst
Senior Adviseur

walter@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Anna Visser
Manager Bedrijfsvoering- en Secretariaat

Lena Lopez
Junior Secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Ingrid Morrema
Geassocieerd Partner