Team

Walter van Holst

Bij Hooghiemstra & Partners houdt Walter zich onder andere bezig met grote en complexe Data Protection Impact Assessments, zoals die van de CoronaCheck en Coronamelder apps van het ministerie van VWS. Hij adviseert organisaties bij autorisatievraagstukken zodat zij gevoelige informatie kunnen beschermen. Ook ondersteunt hij organisaties die met elkaar samenwerken en daarbij persoonsgegevens willen uitwisselen. Walter combineert hierbij de juridische eisen rond de gegevensuitwisseling en keteninformatisering met strategisch stakeholdermanagement. Door zijn kennis van Privacy-by-Design geeft hij adviezen waar je wat mee kunt.

Walter houdt zich verder bezig met standaardiseringsprocessen, NEN-normen en certificering. Ook is hij betrokken bij innovatieve data-gedreven projecten in de mobiliteitssector zoals het gebruik van gegevens voor Mobility-as-a-Service. Hij schuift regelmatig als deskundige aan bij BNR Digitaal.

Expertise: AVG I UAVG I Privacy-by-Design I informatiebeveiliging I Data Governance Act (DGA) I Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) I Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Voordat Walter bij Hooghiemstra & Partners werkte, was hij in dienst bij PBLQ en een interdisciplinair bureau gespecialiseerd in ICT-inkoopvraagstukken, uitbestedingen en het begeleiden van start-ups.

Walter studeerde bedrijfskunde (afstudeerrichting informatiemanagement) en Nederlands recht (afstudeerrichtingen privaatrecht en bedrijfsjuridisch) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schrijft over IT-juridische onderwerpen, zoals gegevensbescherming, open source softwarelicenties en IT-contracten.

Publicaties
Grote Taalmodellen: juridisch nog deels onverkend terrein
European Health Data Space: goede intenties, maar...
Mastodon: een open-source alternatief voor Twitter
Artikel in AG Connect Maart 2021: 'Brexit: uitwisseling persoonsgegevens problematisch'

Walter van Holst
Principal Consultant

walter@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Principal Consultant

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Robin Verhoef
Adviseur

Anna Visser
Manager Bedrijfsvoering- en Secretariaat

Lena Lopez
Junior Secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Ingrid Morrema
Geassocieerd Partner