Over ons

Theo Hooghiemstra

Theo Hooghiemstra (1969) is oprichter en directeur van Hooghiemstra & Partners. Theo heeft een achtergrond van bestuurskundige (Universiteit Twente) en jurist (Vrije Universiteit).Theo is een (inter)nationaal bekend expert op het terrein van de bescherming van persoonsgegevens, in het bijzonder in de gezondheidszorg.

Naast Hooghiemstra & Partners is Theo expert-bestuurder van MedMij. Tevens is Theo lid van de Commissie van Deskundigen voor Toezicht op de Elektronische Toegangsdiensten en lid van de Redactieraad van ICT & health. Ook is Theo Voorzitter van de NEN-groep die de NTA over Veilig Mailen in de Zorg voorbereidt. Bovendien is Theo kerndocent Recht en Ethiek voor de Master of Public Information Management (MPIM) van PBLQ in samenwerking met de Erasmus Universiteit en docent privacy en gegevensbescherming voor de leergang Gezondheidsrecht van de Grotius Academie. Ook is Theo gastdocent voor de Masterclass eHealth Strategie. In 2018 promoveerde Theo aan de Tilburg University bij prof. mr. Corien Prins en prof. mr. Pieter Ippel op zijn proefschrift over Informationele zelfbeschikking in de zorg.

Voordat Theo Hooghiemstra & Partnersoprichtte, heeft hij ruime ervaring opgedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz), HEC en later PBLQ als principal adviseur en MT-lid. Bovendien was Theo directeur van de RVZ/RVS.

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Principal consultant

Thijs Drouen
Principal consultant

Mark de Hek
Senior Adviseur

Walter van Holst
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Stagiaire

Monique den Ouden
Bureau Manager

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner

Rob van Eijk
Geassocieerd Partner

Janine Verweij
Geassocieerd Partner