Team

Renée Dekker

Renée is een betrokken en gedreven jurist en adviseur. Zij is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en doet met veel passie promotieonderzoek naar de juridische governance van exponentiële technologieën in de zorg. Renée gaat onderzoekend en integer te werk. Door goed te luisteren en zorgvuldig oog te houden voor verschillende belangen. Zij weet het gezondheidsrecht op een toegankelijke wijze begrijpelijk te maken. Complexiteit van vraagstukken is een pré. Juist daar waar het complex wordt is Renée vasthoudend in het zoeken naar oplossingen. Alles vanuit een brede en overstijgende blik. Zo kom je volgens haar tot nieuwe inzichten en signaleer je kansen.

Renée is sinds 1 mei 2020 als adviseur werkzaam bij Hooghiemstra & Partners. Sindsdien is Renée betrokken geweest bij onderzoekstrajecten rondom gezondheidsrecht en AI en bij het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Daarnaast is zij intensief betrokken bij projecten die zich richten op de digitale transformatie van zorg. Ook geeft zij gastcolleges.

Naast haar werk voor Hooghiemstra & Partners werkt Renée als docent en PhD-onderzoeker bij de Universiteit Twente (Departement van Bestuur & Technologie voor Duurzaamheid). Als docent verzorgt zij het gezondheidsrechtelijke onderwijs voor de opleidingen Technische Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Haar onderzoek is gericht op de juridische governance van exponentiële gezondheidstechnologieën, vanuit een mensenrechtenperspectief.

Hiervoor heeft Renée gewerkt als projectmanager bij SMO (Promovendi). Met deze multidisciplinaire groep jonge wetenschappers heeft zij zich ingezet voor maatschappelijk relevante en urgente thema’s in de zorg: de toekomst van de informele zorg en duurzame inzetbaarheid in de zorg & technologische innovatie. In 2015 heeft Renée de master Gezondheidsrecht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Opleidingen
Als spreker op de Webinar Privacy en gegevensbescherming in de zorg van Juridsich PAO Leiden

Renée Dekker
Adviseur

renee@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Senior Adviseur

Ingrid Morrema
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Adviseur

Wimmy Choi
Junior Adviseur

Fatma Sevinc
Bureau Manager

Monique den Ouden
Overall Project Office

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner