Team

Renée Dekker

Renée is een betrokken en gedreven juridisch adviseur. Zij is vanuit het gezondheidsrecht gespecialiseerd op het snijvlak juridische governance van snel opkomende technologieën in de zorg en gegevensbescherming. Zij combineert haar analytische houding gecombineerd met oog voor verschillende belangen. Renée gaat  grondig en zorgvuldig te werk om te komen tot geschikte oplossingen in complexe situaties. Dit doet zij altijd vanuit een brede en overstijgende blik, zodat tot duurzame oplossingen kan worden gekomen. Daarbij weet zij ook andere disciplines mee te nemen in het recht door de materie op een toegankelijke wijze begrijpelijk te maken.

Bij Hooghiemstra & Partners werkt Renée aan projecten op het gebied van gezondheidsrecht en gegevensbescherming. Vanuit deze expertise geeft zij gastcolleges en is zij betrokken geweest bij het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Ook was zij intensief betrokken bij een groot project gericht op de digitale transformatie van zorg. Daarnaast adviseert zij grote en kleine gemeenten over het delen van gegevens binnen het sociaal domein.

Renée combineert haar werk bij Hooghiemstra & Partners met een aanstelling als docent en PhD-onderzoeker bij de Universiteit Twente (Departement van Bestuur & Technologie voor Duurzaamheid). Als docent is zij werkzaam voor de opleidingen Technische Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Haar PhD-onderzoek is gericht op de juridische governance van exponentiële gezondheidstechnologieën, vanuit een mensenrechtenperspectief.

Renée studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en heeft daar ook de master Gezondheidsrecht afgerond. Na haar afstuderen werkte Renée als projectmanager bij de denktank SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming). Met  een multidisciplinaire groep PhD-kandidaten zette zij zich in voor maatschappelijk relevante en urgente thema’s in de zorg: de toekomst van de informele zorg en duurzame inzetbaarheid in de zorg & technologische innovatie.

Publicaties
Closing the Gaps in Patients’ Data Protection Rights: A Glance Into the Future with a Dutch Case Study, European Data Protection Law Review

Opleidingen
Docent praktijkbijeenkomsten Privacy & gegevensbescherming in de zorg, Juridisch PAO Leiden
Gastdocent Gezondheidsrecht voor verschillende opleidingen voor verpleegkundig specialisten in opleiding, Erasmus MC Zorgacademie

Renée Dekker
Senior Adviseur

renee@hooghiemstra-en-partners.nl

Ons Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Senior Adviseur

Ingrid Morrema
Senior Adviseur

Lisanne Kramer
Senior Adviseur

Renée Dekker
Senior Adviseur

Wimmy Choi
Adviseur

Anna Keuning
Adviseur

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Lena Lopez
Junior secretaresse

Elles van Geest
Geassocieerd Partner

Pieter Ippel
Geassocieerd Partner

Wouter van Haaften
Geassocieerd Partner

Ad van Loon
Geassocieerd Partner