About us

Lieve Smeets

Lieve houdt zich bij ons onder andere bezig met productontwikkeling en Legal Design. Zij vertaalt ingewikkelde regels in handreikingen of stappenplannen. Zij heeft ervaring met het inventariseren van implicaties van toekomstige regelgeving, zoals de mensgerichte Awb, en het omzetten daarvan in een handige tool.

Lieve voert audits uit in het sociaal domein, begeleidt themasessies voor professionals over het AVG-proof delen van informatie en adviseert buurtteams. Ook werkt zij samen met jou aan verbeterplannen na een Wpg-audit. Daarom is zij een graag geziene juridisch beleidsmedewerker om je organisatie een duwtje in de rug te geven bij privacy compliance. Met haar brede juridische kennis is zij ook een zeer betrouwbare inhoudelijk projectsecretaris.

Expertise: AVG | hardheidsclausules | sociaal domein | de Wet politiegegevens (Wpg) | samenwerkingsverbanden

Ze studeerde aan Maastricht University en behaalde een master Forensica, Criminologie en Rechtspleging (specialisatie strafrecht) en een master Nederlands Recht (specialisatie privaatrecht). Lieve was voorzitter van de internationale studentenorganisatie AIESEC in Maastricht. Verder was zij actief als auteur en redacteur voor verschillende juridische platforms, juridisch medewerker op het gebied van huurrecht en begeleidde ze studenten die op uitwisselingsprojecten gingen. Ook werkte zij op een advocatenkantoor en zette ze zich in voor slachtoffers van seksueel geweld.

Lieve Smeets
Adviseur

lieve@hooghiemstra-en-partners.nl

Our Team

Theo Hooghiemstra
Partner

Helen Hukshorn
Partner

Marlies van Eck
Partner

Thijs Drouen
Partner

Mariette Lokin
Principal Consultant

Walter van Holst
Senior Advisor

Lisanne Kramer
Senior Advisor

Renée Dekker
Advisor

Anna Keuning
Adviseur

Wimmy Choi
Junior Advisor

Lieve Smeets
Adviseur

Riëlle Osepa
Adviseur

Anna Visser
Manager Bedrijfsvoering- en Secretariaat

Lena Lopez
Junior Secretaresse

Elles van geest
Associated Partner

Pieter Ippel
Associated Partner

Wouter Van Haaften
Associated Partner

Ad van Loon
Associated Partner

Ingrid Morrema
Geassocieerd Partner